Verksted

Verksted og service

Autorisert urmaker i Oslo

Vårt verksted er drevet av urmaker med mange års erfaring og kompetanse. Her utføres det service og reparasjoner på både mekaniske og elektroniske klokker fra et stort utvalg av klokkemerker. Vi har gode samarbeidspartnere som gjør at vi kan yte service og konkurransedyktige priser på de fleste merker.

Vi tilbyr alt ifra batteriservice, pakningsbytter, kasse- og lenkerens og andre mindre reparasjoner til overhalinger av mekaniske ur. Dersom klokken har flere feil eller mangler tar vi gjerne imot klokken for et prisoverslag for nærmere undersøkelse.

Små reparasjoner av lenke, låser og de fleste batteriskift kan utføres raskt mens du venter.

Bestill service

Overhaling og restaurering

Når et ur skal overhales demonteres hele urverket og hver del renses for gammel olje og smuss. Dette gjøres i en rensemaskin hvor delene vaskes. Rensemaskinen har 3 rensebad med forskjellige rensevæsker for å fjerne den gamle oljen. Når alle delene er rene, kontrolleres delene før verket igjen monteres og oljes på nytt. Det er ca. 50 punkter som skal oljes. Her brukes flere forskjellige oljer og fett.

 Når verket er ferdig montert settes det i et reguleringsapparat for å justere verkets nøyaktighet. Til slutt monteres verket tilbake i urkassen, pakninger smøres og uret trykktestes for kontroll av vanntetthet. Før uret blir utlevert settes det i et spesielt apparat som simulerer bruk på arm i et par dager for og kontrollere at uret går som det skal.

Batteriskift

Ved batteriskift smøres pakninger og alle vanntette klokker trykktestes. Trykktesten utføres for å kunne kontrollere at klokken fortsatt er vannbestandig som oppgitt. For klokker som er vannbeskyttet for mer en daglig bruk, anbefales det å ta en årlig trykktest. Ved anledningen der klokken ikke er godkjent av trykktesten, anbefaler vi på det sterkeste at pakningene i klokken byttes. Ved bytte av pakninger sammen med godkjent trykktest gis det garanti på vanntettheten.

Batteriets levetid er gjennomsnittlig 2-3 år, avhengig av strømforbruket. Batteriets levetid varierer fra klokke til klokke. En kortere levetid på batteriet kan komme av at oljen i verket har tørket inn og det krever mer energi for å holde uret i gang. Dersom uret ikke går med et nytt batteri, kan uret leveres inn for et prisoverslag for nærmere undersøkelse.

Kasse- og lenkerens

Det er ikke bare på klokkens indre det utføres service. Også klokkens ytre kan ha godt av en service i ny og ne. Vi anbefaler jevnlig rengjøring av urets kasse og lenke. Da reduseres slitasje og uret fremstår som du ønsker – rent og hyggelig å ha på armen.

Ved kasse- og lenkerens fjernes urverket fra urkassen og lenken fra kassen, før de blir rengjort i en spesiell rensevæske og ultralyd. Når alt er rent og tørket smøres pakninger og klokken monteres. Når alt er montert, utføres en trykktest for og kontrollere at uret tåler oppgitt vanntetthet. Klokken er nå ren og hyggelig og ha på armen.

Kontakt verkstedet

Navn(Påkrevd)
Max. file size: 2 GB.